Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Κάλεσμα για την απεργία της 9ης Απριλίου


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου διαδηλώνουμε ενάντια στην κυβέρνηση, την καταστροφική πορεία της χώρας και τη διάλυση της κοινωνίας!
Η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις προσταγές και τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων, προχωρεί στο Υπουργείο μας σε απολύσεις εν είδει προγραφών. Ήδη με τη διαθεσιμότητα έχουν απομακρυνθεί σχεδιαστές και άλλες ειδικότητες. Τώρα, με την πρόφαση του επανελέγχου των βεβαιώσεων για τη μετατροπή των συμβάσεων και με την κατασκευή «πλαστών χαρτιών», φτιάχνουν μια μεγάλη δεξαμενή για απολύσεις. Μια δεξαμενή που φαίνεται να μεγαλώνει με το σχέδιο Οργανισμού που διέρρευσε αλλά και με το νόμο για τη νέα αξιολόγηση.
Παράλληλα, φιλέτα της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΠΟ μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ, για να πωληθούν όσο - όσο σε ιδιώτες. Ακόμη και το κτήριο της Μπουμπουλίνας  πέρασε στα χέρια ιδιωτών!
Με δυο λόγια, το Υπουργείο Πολιτισμού και η αρχαιολογική υπηρεσία οδηγούνται στη διάλυση.
Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δισταγμό. Αυτό το απέδειξε άλλωστε με δηλώσεις του ο Υπουργός ΔΜΗΔ Κ. Μητσοτάκης. Η πρόθεσή τους είναι οι δραστηριότητες της αρχαιολογικής υπηρεσίας να εκχωρηθούν στα γνωστά κρατικοδίαιτα συμφέροντα. Θα ξεκινήσουν με τη φύλαξη και σιγά - σιγά θα περάσουν και στα υπόλοιπα. Ήδη τα παπαγαλάκια των καθεστωτικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για την «κακή εκμετάλλευση των αρχαίων μας από το κράτος», έχοντας μοναδικό στόχο την απαξίωση της αρχαιολογικής υπηρεσίας  και την παραχώρηση της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ιδιώτες.
Είναι ευθύνη μας να σταθούμε εμπόδιο απέναντι σε όσα έχουν σχεδιάσει. Με τους αγώνες μας για την ανατροπή της καταστροφικής κυβέρνησης - φερέφωνο της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας και την ανάδειξη της Κυβέρνησης της Αριστεράς, που θα εκφράζει τον κόσμο της εργασίας και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.
Όλοι στην αυριανή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00 π.μ.
Η προσυγκέντρωση της Αυτόνομης Παρέμβασης Αρχαιολόγων θα πραγματοποιηθεί στα Χαυτεία, ώρα 10:30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου