Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση για την πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Α. και το σχηματισμό Προεδρείου


Ε ί μ α σ τ ε   π α ρ ό ν τ ε ς
Συνάδελφοι
Την Παρασκευή 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Α. μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συλλόγου, με αντικείμενο τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα, το σχηματισμό Προεδρείου και την υλοποίηση των αποφάσεων της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Αρχαιολόγων με τη θετική στάση της συνέβαλε στη διαμόρφωση του προγραμματικού πλαισίου δράσης του Δ.Σ. για τα επόμενα τρία χρόνια και στο σχεδιασμό των άμεσων ενεργειών για την αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων που βρίσκονται μπροστά μας (αξιολόγηση με ποσόστωση, έλεγχοι των μετατροπών συμβάσεων, απολύσεις διαθεσίμων συναδέλφων, νέος Οργανισμός κλπ).
Αναφορικά με το σχηματισμό του Προεδρείου, η πλειοψηφούσα παράταξη της ΕΑΚ κατέθεσε συγκεκριμένη συνολική πρόταση, η οποία ως προς εμάς ήταν για τη θέση του Ταμία.
Από την πλευρά μας διατυπώσαμε εξαρχής τη θέση μας ότι μετά τη διαμόρφωση του προγραμματικού πλαισίου το Προεδρείο πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό. Συγκεκριμένα, η πρώτη δύναμη σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών πρέπει να καταλάβει τη θέση του Προέδρου, η δεύτερη του Γραμματέα, η τρίτη του Αντιπροέδρου και η τέταρτη του Ταμία.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Αρχαιολόγων θεωρεί ότι η πρόταση της ΕΑΚ δεν κινείται στην κατεύθυνση που έδωσε στο Σύλλογο το αποτέλεσμα των εκλογών.
Η αντιπροσωπευτική συμμετοχή των παρατάξεων στο Δ.Σ. του ΣΕΑ, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα και το προγραμματικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε, αποτελεί όπλο στα χέρια των μελών του Συλλόγου.
Η επιμονή της ΕΑΚ να αντιπροσωπεύεται και δια του Προέδρου και δια του Αντιπροέδρου αποκλείει θεσμικά την τρίτη δύναμη, αντίθετα με αντιπροσωπευτικά Προεδρεία άλλων Συλλόγων στα οποία πλειοψηφεί, όπως για παράδειγμα στον Ενιαίο Σύλλογο Αττικής, Στερεάς και Νήσων.
Έτσι, με ευθύνη της πλειοψηφούσας παράταξης δεν κατέστη δυνατή η συγκρότηση του Προεδρείου.
Μας λυπεί που μας έγινε αντιπρόταση να μας «δοθεί» ακόμα μία θέση στο Δ.Σ. Η Αυτόνομη Παρέμβαση δεν μπαίνει σε ένα αλισιβερίσι θέσεων. Ούτε βέβαια σε συζητήσεις κάτω από το τραπέζι.
Εκείνο που επιδιώκουμε είναι η μαζική κινητοποίηση και η ενεργητική συμμετοχή των μελών του Συλλόγου για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών, που κοινωνικοποιούν τις ζημιές και ιδιωτικοποιούν τα κέρδη.
Το μόνο που διεκδικούμε για την παράταξής μας είναι να συμβάλουμε με τη δράση μας στη διαμόρφωση «από τα κάτω» μιας γνήσιας εναλλακτικής πρότασης για την πολιτιστική κληρονομιά και την αρχαιολογική υπηρεσία, με επίκεντρο τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και τις ανάγκες της.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Αρχαιολόγων δεν πρόκειται να σκιαμαχήσει για καμιά θέση στο Προεδρείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου