Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ερώτηση Βουλής και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για την εκποίηση μέσω του Real Estate του ΤΑΙΠΕΔ 34 ακινήτων του Υπουργείου Πολιτισμού στην Πλάκα

Αρχικά 19 και τώρα άλλα 15 ακίνητα του Υπουργείου Πολιτισμού στην Πλάκα, 34 στο σύνολο, έχουν ήδη μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ και πρόκειται να εκποιηθούν μέσα από ένα απαίσχυντο Real Estate, που ξεπουλά τη Δημόσια Περιουσία (βλ. περίπτωση Ελληνικού), για την «εξυπηρέτηση» ενός μη βιώσιμου χρέους .
Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται στον άμεσο περιβάλλοντα χώρο της Ακρόπολης, και μάλιστα εντός της περιοχής που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως ζώνη επιρροής (buffer zone), σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό τμήμα της σύγχρονης αλλά και της αρχαίας πόλης των Αθηνών, που προστατεύεται με ειδικές χρήσεις γης.
Στα περισσότερα από τα ακίνητα στεγάζονται πολιτιστικοί φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, προσφέροντας λύση στον χρόνιο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει η Αρχαιολογική Υπηρεσία, ενώ αρκετά εξυπηρετούν με άμεσο τρόπο αρχαιολογικούς σκοπούς ή σκοπούς ανάδειξης και ενοποίησης του αρχαιολογικού χώρου γύρω από την Ακρόπολη.
Από την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων πληροφορηθήκαμε ότι τη Δευτέρα 28 Απριλίου κατατέθηκε Ερώτηση Βουλής και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για τα ακίνητα αυτά.
Προηγούμενη Ερώτηση και Α.Κ.Ε. δεν απαντήθηκε.
Αυτή τη φορά ο κ. Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα έχει το πολιτικό θάρρος να απαντήσει στα ερωτήματα που του απευθύνονται και να στείλει τα έγγραφα που του ζητούνται;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου