Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου του Υ.Δ.Μ.Η.Δ. για τους ελέγχους των μετατροπών των συμβάσεων

Με Δελτίο Τύπου ανακοινώθηκε η έκδοση απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την εφαρμογή της νομοθετικής πρόβλεψης του άρθρου 42 του Ν. 4250/2014 για τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, με την απόφαση «καθορίζονται τα εφαρμοζόμενα κριτήρια και η διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων, όπως οι προτεραιότητες των φορέων ή των ειδικοτήτων που θα ελεγχθούν, . . .», ενώ σε αυτή περιλαμβάνεται η «περιγραφή ενδεικτικών συμπεριφορών που συνιστούν λόγο παράνομης μετατροπής, όπως η τυχόν χρήση πλαστών δικαιολογητικών, η υποβολή αναληθών ή ανακριβών στοιχείων, η παρασιώπηση ή απόκρυψη κρίσιμων στοιχείων».
Ταυτόχρονα, είναι εμφανής η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να καλλιεργήσει κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού, κάνοντας αναφορά στη «σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας» και στη «μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων και ικανών υπαλλήλων», στους οποίους υποτίθεται ότι οφείλει το κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολύσει.
Προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε την απόφαση που ανακοινώθηκε με το Δελτίο Τύπου, χωρίς να το έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής. Όταν τη βρούμε θα επανέλθουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου